Reklam 1

10/01/2009

Star Trek: The Motion Picture

Star Trek: The Motion Picture 1979 yapımı bu filmi 29.09.09 da izledim :

NOT: Buradan sonra film hakkında bilgi içermektedir. İzlemeyenler için uyarıdır.

Bilimkurgu filimleri dizilerinden ilgimi çeken bir seridir. İlk filimde atılgan (enterprise) ekibi dünyaya yaklaşmakta olan büyük bir bulut kümesinin ne olduğunu anlamaya çalışmakta zira bu bulut kümesi düşmanları olan Klingonların gemilerini yok etmiş. 

Kaptan Kırk ve ekibi bulut kümesinin içerisine girip orada makineler tarafından 300 sene önce bulunup çevresine kocaman bir gemi inşa edilmiş olan Voyager 6 uydusunu buluyorlar. Bu uygu kendisine VGER ismi vermiş ve yaratıcısını aramakta. Gerçekte Voyager 6 filmin çekildiği tarih olan 1970'den bir sene önce 1969 da uzaydan topladığı bilgileri dünyaya göndermek için uzaya gönderilmişti neyse filme dönelim filimde yaman bir çekişme yaşanıyor.Buraya kadar güzel.  

Lakin ama fakat filimde uzay bölümleri çok çok fazla gösterilmiş. Kaptan Kirk uzay istasyonundan bir mekiğe binip Atılgan'a gidecek 5 dakikada gidebiliyor. Defalarca Atılgan'ı farklı açılarda görüyoruz bu da can sıkıcı ayrıca bulut içerisindeki defasa gemide uzun uzadıya gösterilmiş. 2 saatlik filmin 30 dakikası böyle gereksiz şeylere harcanmış bence. İlgimi çektiği ve merak ettiğim için sabrettim başka film olsa kapatırdım....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sındırgı - Kertil

 Sındırgı - Kertil