Reklam 1

5/01/2010

Apple vs Microsoft

Yıllardır tartışılmıştır Apple Bilgisayar mi daha iyi yoksa kendi topladığımız bilgisayar mı?

Cevap basit. Herkes işine hangisi geliyorsa onu kullansın o daha iyidir.

Ayrıntılı cevabı uzun tabi:
Apple bilgisayarlar donanım olarak Apple tarafından onay alınmış parçalar kullanmaktadır.
Yazılımsal olarak ise tamamen Apple tarafından geliştirilen yazılımlar kullanmaktadır.
(Başka şirketler tarafından Apple için yapılan yazılımlar Apple tarafından onaylanmak zorunda)

Kendi kontrolünüzdeki donanım,yazılım ve kendi istekleriniz bir araya gelince tabiki çok stabil ve hızlı bir bilgisayar elde etmeniz doğaldır. Apple bilgisayar kullanıcıları genelde 2 boyutlu grafik sektörü ayrıca müzik ve film sektöründeki kullanıcılar olmuştur.

Diğer taraftan normal bir bilgisayar ise yüzde 99 Windows tabanlı bir işletim sistemi ile kullanılmaktadır. Bu tip bilgisayarlarda anakart,ekran kartı,işlemci,ram,hard disk gibi bir sürü bileşeni ayrı ayrı kendimiz seçebiliriz.

Dünyada bir çok OEM parça üreticisi olduğundan dolayı bu parçaların birbiri ile her zaman uyumlu çalışması söz konusu olamaz. Donanımlar uyumlu olsa bile yazılımlar çok değişik firmalar tarafından üretilir ve Microsoft bunların her birini tek tek kontrol edemez. Böyle çok değişken parça ve yazılımın olduğu bir ortamda Windows gibi bir işletim sisteminden yüzde 70 verim alırsanız dua etmeniz gereklidir.

Elimizde 2 bilgisayar var

1-Apple tarafından herşeyi kontrol edilen (donanım ve yazılımı tek tek incelenmiş onaylanmış)
2-Windows işletim sistemli pek çok değişkeni olan bir bilgisayar (donanımlar birbiri ile ne kadar, uyumlu yazılımlar ne kadar stabil)

tabiki Apple bilgisayarlar bu durumda donanım olarak normal bilgisayardan daha düşük olsa bile daha yüksek performans verirler çünkü onun için herşeyi baştan ayarlanmıştır.

Normal bilgisayarlar ise donanım olarak güçlü olsalar bile yazılım ve donanım uyumluluğu sorun
ve zorluklarıyla karşılaşmaktadır.

Dünya genelinde Windows işletim sistemleri yüzde 94 gibi bir kullanıma sahip olduğu için yazılan virüs trojan gibi kötü içerikli uygulamaların çoğu da Windows içindir. UNIX tabanlı Macintosh ve Linux için virüs'de var ama 100'ü geçmez sanırım.

Karar sizin ihtiyacınıza göre İşletim sistemi ve donanım seçmekte özgürsünüz ama Apple veya Microsoft'a saldırırken veya bu firmaları savunurken neye karşı olduğunuzu veya neyi savunduğunuzu da iyi bilin.

1 yorum:

  1. teknik özellikler bir yana apple'ın verdiği hizmet bakımından da insan kendini çok rahat ediyor. premium reseller mağazaları özellikle de Lydia bu konuda çok başarılı diyebilirim. pc'den mac'e geçişlerde eğitimleri mevcut.www.lydia.com.tr/index.php?p=etkinlik

    YanıtlaSil

Sındırgı - Kertil

 Sındırgı - Kertil